O nama

"Kada sam ovaj tekst pročitala svojoj porodici u dnevnoj sobi, ugledala sam njihova iritirana lica. Moramo li sada da siđemo sa svog porcelanskog trona i da vršimo veliku nuždu klateći se nad nekom rupom nenaviknuti na čučanje? Odgovor je: ne. Hemoroidi mogu i ne moraju da se dese! Iako je baš zabavno postaviti čučavac i tu obavljati veliku nuždu u čučećem položaju, to ipak nije neophodno: može se čučati i sedeći. To je posebno vredno truda kada vam to ide od ruke, odnosno od zadnjice: trup je malo podignut, a stopala postavljena na klupicu - i eto! Sve je pod pravilnim uglom i čovek mirne savesti može da čita, odmotava papir i zuri ispred sebe."

Odlomak iz knjige "Ključ tela" Džulije Enders.

Otkako se pojavila na nemačkom tržištu zauzela je prvo mesto na svim top-listama. I sve do danas to se nije promenilo. Prava retkost, budući da je reč o knjizi čija je glavna tema naš organ za varenje.

Imidž „crne ovce među organima“ promenio se. Dve trećine našeg imunološkog sistema nalaze se u našim crevima. Naša utroba, taj neverovatni mehanizam izuzetne osetljivosti, odgovornosti i spremnosti, posle mozga ima najveći nervni sistem. Kada se s njom dobro postupa, zahvalna je na tome i postaje osnova našeg zdravlja. Ako želimo da se u svome telu osećamo dobro, da duže živimo i budemo srećni, moramo da negujemo svoju utrobu. To znači i obratno: prekomerna težina, depresije i alergije povezane su sa neuravnoteženošću crevne flore.